27 Şubat 2009 Cuma

Yağ Avcıları Bugün Milyonlarca Litre Suyu Kurtardılar


Beykent Koleji İnsan ve Doğa Kulübü ile Edirne Belediyesi’nin ortaklaşa yaptığı atık yağ toplama kampanyasına ilgi her geçen gün artıyor.

Yaklaşık bir ay önce yapılan ilk toplama gününde 8 kilogram yağ toplayan yağ avcıları bugün yapılan ikinci toplamada 35 kilograma ulaştılar. Bu sabah yine okulumuz önünde yağ toplama standı açan Edirne Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Erdal Uygun’un başkanlığında gelen ekip de katılımın gitgide artışını umut verici olarak nitelendirdiler. Kampanyaya ilginin fazlalaşması yağ avcılarını da oldukça sevindirdi. Bu yolda gayretlerinin boşa gitmediğini görmek kulüp öğrencilerini daha da heveslendirdi. Rehber Öğretmenleri Lale Çetin ve Sinem Amaş da toplanan yağ miktarının artışının daha fazla eve ulaşıldığının bir göstergesi olduğunu söylediler. Atık yağın çevreye verdiği zarar konusunda bilinçlendirmeyi ve geri dönüşümü yaygınlaştırmayı hedeflediklerini ve bu hedefi gerçekleştirmek için yapılan çalışmaların dönütlerini her geçen gün daha da artarak aldıklarını belirttiler .

Standın başında görev alan İnsan ve Doğa Kulübü öğrencileri gelen yağları arkadaşlarından alarak araca teslim ettiler. Bilindiği gibi 1litre atık yağın 1 milyon litre suyumuzu kirlettiği göz önüne alınırsa yapılan bu başlangıç gelecek için büyük bir adım oldu.

Bir sonraki yağ toplama günü olan 1 Mayıs’ta katılımın daha da artması bekleniyor.

Unutmayın, bir ev bile fark yaratır.