30 Nisan 2009 Perşembe

Beykent’in Geri Dönüşüm Projesinde Sırada Teftiş Vardı

Aralık ayından beri İnsan ve Doğa Kulübü’nün 3 sınıf öğretmen ve öğrencileriyle birlikte düzenlediği, Edirne Belediyesi’nden destek alarak devam ettirdiği Çöpe Değil Geri Dönüşüme adlı projesi yavaş yavaş finale doğru ilerliyor. Yaklaşık dört aydır atık yağ toplayan kulüp öğrencileri bu kez de yağ kullanan işletmeleri denetlediler. Edirne Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü elemanlarıyla birlikte işletmeleri gezen küçük çevreciler, kullanılan yağların ne yapıldığını sorguladılar. Bilindiği gibi bitkisel atık yağlar şehir genelindeki lokantalardan belediyenin yetki verdiği lisanslı firmalar tarafından toplanmakta olup geri dönüşüme yollanmaktadır. Çevre ve insan sağlığı için önemli bir yeri olan bu etkinliği evlerimize de taşımak ve bu konuda bilinci arttırmak için yaptıkları bu çalışmada öğrenciler olumlu gözlemler yaptılar.

Atatürk Meyda’nından sabah saat 10:00’da başlayan etkinlikte Yağ Avcıları şarkısıyla yürüyüşe başlayan çocuklar öğretmenleri ve yetkililer gözetiminde Saraçlar Caddesi, Balık Pazarı, Tahmis Çarşısı ve Çilingirler’de bulunan lokantaları dolaşarak atık yağ denetimi yaptılar. Aldıkları yanıtlar doğrultusunda hazırladıkları çevreci etiketleri işletmelerin camlarına astılar ve onları çevreye duyarlı işletmeler olarak, “Çevre Dostu” ilan ettiler. Esnafın beğenisini kazanan bu çalışma halkın da oldukça ilgisini çekti. Etkinlik sırasında yoldaki vatandaşlara da etkinliği tanıtan broşürler dağıtıldı ve atık yağ konusunda kulüp öğrenciler tarafından uyarıldı. Böylece amacına ulaşan çalışma diğer çalışmalar için de çocukları yüreklendirdi.

4 Mayıs 2009 Pazartesi günü dördüncüsü yapılacak olan atık yağ toplama etkinliğine halkı da davet eden çocuklar, sularını ve ekonomiyi kurtarmanın sevincini yaşıyorlar. Ayrıca bu projede kendilerini destekleyen Edirne Belediyesi’ne teşekkür ediyorlar. Atık yağlarınızı 4 Mayıs Pazartesi günü saat 08:30-09:00 saatleri arasında okulumuz önündeki araca teslim edebilirsiniz.

Gelecek için bir adım atın. Artık atık yağlarınızı atmayın, geri dönüşüme yollayın.

26 Nisan 2009 Pazar

YARIN...

ATIK YAĞ DENETİMİ İÇİN ŞEHİR MERKEZİNDEYİZ.