23 Ocak 2009 Cuma

İlk Bitkisel Atık Yağ Toplama Günü




Bizler Beykentliyiz,
Çevreye değer veririz.
Geleceğimiz için,
Durmadan fikir üretiriz.

Önce pili topladık,
Geri dönüşüme yolladık.
Zararlı maddeleri
Toprağa sızdırmadık.
Şimdi sıra yağlarda
Avcılık düştü başa
Yağı dökme lavaboya,
Geleceğimizi karartma.

Suyumuz temiz olsun.
Ekonomiye katkı olsun.
Toplayalım yağları,
Çevreci biyodizel olsun.
Şiiriyle başladık sabaha. İlk toplama gününde yaklaşık 8 litre yağ toplayarak ileriki günler için umut dolu, güzel bir başlangıç yaptık.

19 Ocak 2009 Pazartesi

ilk Atık Yağ Toplama Günü için geri sayım başladı

“Projemizi duymayan kalmasın.” dedik

İlköğretimdeki proje tanıtım çalışmalarını tamamlayan İnsan ve Doğa Kulübü öğrencileri, lisedeki ağabey ve ablalarına da atık yağ toplama kampanyasıyla ilgili bilgi verdiler.
Lisedeki öğrencilerin ilköğretim anılarını canlandırmak üzere sabah ilk ders yapılan toplantıya “Andımız” okunarak başlandı. Lise Müdürümüz Mustafa Engin’in açılış konuşmasından sonra kulüp öğrencileri çevreye verdikleri önemi vurgulayan kısa bir mesaj verdiler ve büyüklerinden projelerine destek istediler.
Kulüp Rehber Öğretmenleri Lale Çetin ve Sinem Amaş kulüplerini ve şimdiye dek yaptıkları çalışmaları tanıttılar. Şu an üzerinde çalışılan Çöpe Değil Geri Dönüşüme adlı Edirne Belediyesi ile ortak yürüttükleri proje hakkında bilgi vererek lise öğretmen öğrencilerini kampanyalarına destek vermeye davet ettiler.
Daha sonra kulüp öğrencileri afişlerini dağıtarak büyüklerinden bu kampanyayı çevrelerine duyurmalarını istediler.



Lisede yapılan çevre ile ilgili projeleri de lise Müdür Yardımcısı Bahattin Erel anlattı. Yaptıkları projelerle doğayı koruma ve tanıma çalışmalarının devam edeceklerini açıkladı.

Sembolik olarak İlköğretim öğretmenlerine dağıtılan bidonlardan lisedeki öğretmenlerine de dağıtan kulüp öğretmen ve öğrencileri atık yağların evdeki atık kaplarda (plastik şişe, kavanoz vb) biriktirilerek getirilmesini istediler. Herkese bu kapların dağıtılmamasının nedenini ise daha fazla kirlilik yaratmak olduğunu açıkladılar.
Yağ toplama gününe az bir zamanın kaldığı şu günlerde öğrenciler ellerinden geldiğince kampanyayı yayma uğraşlarını sürdürüyorlar.

Unutmayın bir ev bile fark yaratır.

16 Ocak 2009 Cuma

Projeyi tanıtma ve broşür dağıtma çalışmaları





Kulüp öğrencileri, atık yağ toplama çalışmalarını daha geniş kitlelere yaymak için çeşitli tanıtım çalışmaları yapmaya başladılar. Sınıf sınıf dolaşıp broşürlerini dağıtarak, projelerini tanıtan öğrenciler, sorulan soruları da yanıtlayarak katılımı arttırmaya çalışıyorlar. Dağıttıkları afişleri arkadaşlarından apartmanlarına asmalarına rica eden küçük çevreciler böylece daha çok eve ulaşmayı planlıyor.







Anasınıflarına da yapılan tatımlarla tüm ilköğretime yayılan projede Yağ Avcılığı görevini alan minikler ise denizlerdeki canlıları korumak için artık annelerini bu konuda uyaracaklarını söylediler.