17 Aralık 2008 Çarşamba

TEMİZ BİR ÇEVRE, SAĞLIKLI BİR GELECEK İÇİN ATIK PİLLERİMİZİ ÇÖPE ATMIYORUZ

Piller günlük yaşantıda önemli yeri olan ürünlerdendir. Hemen hemen her gün kullandığımız radyo , fotoğraf makinası, saat gibi çeşitli elektronik aletler pille çalışır. Bu nedenle çok sayıda pil kullanılmaktadır. Örneğin İstanbul'da bir yılda tüketilen pil miktarı 5 milyon ile 18 milyon adet arasında değişmektedir.
Atık piller; kağıt, metal ve cam gibi atıklara göre daha az hacme sahip olmalarına rağmen, onlardan binlerce kat fazla doğal yaşama ve insanlığa zararlı ağır metaller içerir. Atık piller çöpe atıldıklarında zamanla bozulur ve bu maddeler serbest hale geçer Bunlar,suya ve toprağa geçerek hem çevre hem de insan sağlığı açısından tehlike oluştururlar.
Bu sebeple Edirne Belediyesi'nin Edirne merkezde bulunan ilköğretim okullarında başlattığı Atık Pil Toplama Yarışması'na okulumuz İnsan ve Doğa Kulübü de destek vermek, yarışmaya katılımı ve aynı zamanda toplanacak atık pil miktarını arttırmak için bir etkinlik düzenledi. 22 Eylül Pazartesi günü düzenlenen etkinliğe Edirne Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Erdal Uygun ve Çevre Teknikeri Esra Akıncı katılmış, atık piller ve onların getirdiği zararlar konusu ele alınmıştır.
Edirne Belediyesi'nin düzenlediği bu yarışma 8 Eylül 2008- 28 Ocak 2009 tarihleri arasında devam edecek, en yüksek miktarda pil toplayan üç okul belirlenecek ve ödüllendirilecektir.
Temiz bir çevre sağlıklı bir gelecek için tüm öğrenci, öğretmen ve velilerimizin kampanyayı desteklemesini diliyoruz.






2 yorum:

Adsız dedi ki...

öğretmenim ben beyza gerçekten çooooooooooooooook güzel bir site olmuş...

Adsız dedi ki...

hımm... sloganları beğendim... çoğunluk güzel olmuş yaniiii ben başka okullardan ada...