17 Aralık 2008 Çarşamba

İNSAN VE DOĞA KULÜBÜ’NÜN EDİRNE ÇIKARTMASI

(Temiz Dünya'nın Mutlu Çocukları projesinin tanıtım ve davet etkinliği 5 Mayıs 2005'de gerçekleştirilmiştir.)
Özel Edirne Beykent İlköğretim Okulu İnsan ve Doğa Kulübü öğrencileri planladıkları toplum hizmeti çalışmasının birinci basamağını 5 Mayıs Cuma günü gerçekleştirdiler.
2. ve 3. sınıflardan oluşan kulüp öğrencileri, toplum hizmeti çalışması olarak çevre temizliği ve çevreyi korunma bilincini geliştirmek amacıyla “Temiz Dünyanın Mutlu Çocukları” adlı bir proje hazırladılar. Projelerine kaynaklık etmek için çeşitli sponsorlar buldular. Bu projeye Edirne Belediyesi de büyük bir destek verdi ve bu çalışmanın tüm okullara örnek olmasını temenni etti.

Okuldan afiş asmak amacıyla sabah saat 10’da çıkan öğrenciler ilk önce Migros kavşağında bulunan bilboardlara pankartlarını asmak için gittiler. Daha sonra 10 Mayıs Çarşamba günü yapacakları etkinliği duyurmak ve bu etkinliğe halkımızı davet etmek amacıyla üç gruba ayrılan öğrenciler, şehrimizdeki çeşitli iş yerlerini dolaşarak afişlerini astılar. Afiş dağıtımı sırasında kulüp öğrencileri iş yeri sahiplerinin çevreyi koruma ve temiz tutmayla ilgili yaptıklarını sorgulayarak uygun gördükleri iş yerlerini çevre dostu ilan ettiler. Gruplar Selimiye Camii ve çevresi, Saraçlar Caddesi, Binevler ve çevresini dolaşarak tüm şehrin haberdar olmasını sağlamaya çalıştılar. Ulaşamadıklarına da Trakya Birlik ve Migros kavşaklarındaki pankart ve bilboardlardan seslendiler. Bu çalışma sırasında halkın büyük ilgisini toplayarak aynı zamanda sokak röportajlarıyla konuya ilgi çekmeye çalıştılar.
Öğrenciler ve kulüp rehber öğretmenleri, 10 Mayıs Çarşamba günü saat 14:00’de Selimiye Parkı’nda çok renkli bir programla ikinci aşamasını gerçekleştirecekleri projelerine tüm halkımızı beklediklerini belirttiler.








Projeyle ilgili diğer yazılar:

Sponsor Arama Çalışmaları

Belediye Başkanına Mektup

Hiç yorum yok: