27 Mart 2009 Cuma

Küçük Çevrecilerden, çevreye ve ekonomiye büyük katkı


Beykent Koleji İnsan ve Doğa Kulübü ile Edirne Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nün ortak çalışması olan atık yağ toplama çalışmasının üçüncüsü 27 Mart Cuma günü gerçekleştirildi. Her geçen gün artan katılım oranı bu kez de küçük çevrecilerimizin yüzünü güldürdü.

Yaklaşık iki aydır bu çalışmayı yapan kulüp öğrencilerimiz bugün topladıkları 60 kg ile birlikte şimdiye kadar toplam 120 kg atık yağ ile çevre temizliğine aynı zamanda da ekonomiye verdikleri katkının haklı gururunu yaşıyorlar. Bugüne kadar Edirne Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nün katkılarıyla sadece toplama ve depolama işlemlerini gerçekleştiren kulüp bugünden sonra yine Edirne Belediyesi aracılığıyla toplanan yağları Palmiye Biyoenerji San. ve Lmt. Şti.’ne ulaştıracak. Böylece atıkların geri kazanımına bir adım daha yaklaşılmış olacaklar. Aynı zamanda atık yağların toplandığı kaplar da boşaltımdan sonra geri dönüşüm için Şafak Temizlik Ambalaj Atıkları Ayrıştırma ve Geri Dönüşüm Tesisi’ne gönderilecek.

5 Haziran Dünya Çevre Günü’ne kadar devam edecek etkinliğin sonuç bildirgesi Saraçlar Caddesi’nde yapılacak etkinlikle halkımıza duyurulacak. İki kez daha yapılacak toplamanın sonunda hem atık yağ miktarını hem de bu konuda edinilecek bilinci arttırmayı hedeflediklerini söyleyen Beykent Koleji İnsan ve Doğa Kulübü Rehber öğretmenlerimiz bu ve bunun gibi projeleri hayata geçirmeye devam edeceklerini belirttiler.

Hiç yorum yok: