26 Aralık 2008 Cuma

Bitkisel Atık Yağ Projesinde İlk Adım Atıldı


Beykent Koleji İnsan ve Doğa Kulübü öğrencileri çevre sorunlarına farkındalığı arttırmak amacıyla rehber öğretmenleri Lale Çetin ve Sinem Amaş ile birlikte hazırladıkları toplum hizmeti çalışmasının ilk adımını bugün attılar.Geri kazanımı yaygınlaştırmak ve dolayısıyla:-doğal kaynak kullanımını azaltmak-atık miktarını azaltmak-enerji tasarrufu sağlamak-ekonomiye ve geleceğe yatırım yapmak için bitkisel atık yağları toplamaya ve bu çalışmayı yaygınlaştırmaya karar veren küçük çevreciler proje kapsamında Edirne Belediyesi ile işbirliği yaparak pilot bir uygulama başlattılar. Bu konuyla ilgili birçok etkinlik yapmayı hedefleyen öğrenciler, bugün ilk aşaması olan bilgilendirme toplantısını okullarında Edirne Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Erdal Uygun, Çevre Teknikeri Esra Akıncı ve Edirne Belediyesi Proje Koordinatörü Ebru Eroğlu’nun katılımıyla gerçekleştirdiler.
Bugün kendileri bilgilenen öğrenciler, projeyi yaymak ve katılımı arttırmak için yakında hazırlayacakları el ilanlarıyla çevreye de duyuru yapacaklar. Önümüzdeki günlerde okullarında Edirne Belediyesi’nin tahsis edeceği araçla yağ toplamaya başlayacak kulüp üyeleri şehrimizdeki atık yağ çıkaran iş yerlerini fahri müfettişlik yaparak denetlemeye hazırlanıyor.

Kulüp Öğrencileri sağlık için, çevre için, ülke ekonomisi için ailelerini ve şehir halkını bu projeyi desteklemeye davet ediyor.

Hiç yorum yok: