17 Aralık 2008 Çarşamba

“YAŞAMIN KAYNAĞI SU” ADLI TOPLUM HİZMETİ ÇALIŞMASI YOĞUN KATILIMLA GERÇEKLEŞTİ

(Bu proje 28 Nisan 2008'de gerçekleştirilmiştir.)
Son zamanların en önemli sorunlarından birini ele kalan küçük doğa severler geniş kitlelere ulaşmak üzere yola çıktıkları bu çalışmanın finalini Belediye Başkan Vekilimiz Namık Kemal Döleneken’in, Belediye Halkla İlişkiler Müdürü Ayhan Dağlı’nın, okul öğretmenleri ve öğrencilerinin, ailelerinin ve davet ettikleri halkın katılımıyla gerçekleştirdiler.
28 Nisan Pazartesi günü Kipa’da yapılan toplu etkinliklerle bu konuyu bir kez daha dile getirerek önlem alma yollarını paylaştılar. Davetliler su damlası kostümlü öğrenciler tarafından kapılarda karşılandı ve yaka kartları takılarak programın sunulacağı yere yönlendirildiler. Kipa içinde dolaşan bir grup öğrenci de hazırlanan su tasarrufu konulu broşürleri dağıtarak konuya dikkat çektiler. Bu arada toplanan izleyicilere önlem alınmazsa ileriki yıllarda karşılaşabileceğimiz sorunların anlatıldığı slayt gösterisi izletildi. Kış okulu öğrencilerinin hazırladığı dans gösterisiyle dikkat çekilip Okul Müdürü Halil Altuğ’un ve Edirne Belediyesi Başkan Vekili Namık Kemal Döleneken’in konuşmalarıyla programa başlandı
Bilgilendirici filmlerin, Karagöz Hacivat gösterisinin, şiirlerin, şarkıların ve ödüllü bilgi yarışmasının olduğu program davetliler tarafından ilgiyle izlendi. Yarışma ödüllerinin dağıtımıyla sona eren programda katılımcılar hem eğlenip hem de bilinçlendiklerini belirttiler. Küçük birer çevre gönüllüsü olan öğrencilerimizi Edirne Belediyesi de birer sertifikayla kutladı. Aynı zamanda okulumuza, öğrencilerin bu gayretli çalışmalarından dolayı plaketlerini armağan ettiler.
Her yıl çevre ile ilgili olarak önemli sorunları ele alan kulüp öğrencileri Rehber Öğretmenleri Lale Çetin ve Sinem Amaş’la birlikte önümüzdeki yıllarda da çalışmalarına aynı heyecanla devam etme kararı aldılar.

Misafirleri kapıda karşılayan Şıpşıp ile Tıptıp

















Hiç yorum yok: