17 Aralık 2008 Çarşamba

DOĞAYA BİZDEN BİR KATKI

(Temiz Dünyanın Mutlu Çocukları Projesi'nin final etkinliği 10 Mayıs 2005'de gerçekleştirilmiştir.)
Özel Edirne Beykent İlköğretim Okulu İnsan ve Doğa Kulübü Öğrencileri’nin “Temiz Dünyanın Mutlu Çocukları” adlı dev projesi büyük bir katılımla gerçekleşti.

Çevre korumanın bir eğitim işi olduğunu , eğitimin de küçük yaşlarda çocukken başladığını, doğayı korumanın insanı da korumak olduğu bilincine ulaşacağını hepimiz biliyoruz.
Bu nedenle Özel Edirne Beykent İlköğretim Okulu İnsan ve Doğa Kulübü öğrencileri ve öğretmenleri “Temiz Dünyanın Mutlu Çocukları” adlı bir toplum hizmeti projesi planlayarak, birinci aşaması olan afiş asma etkinliğini 5 Mayıs’ta gerçekleştirmiş ve tüm halkımızı bu etkinliğe davet etmişti.
2. ve 3. sınıflardan oluşan kulüp öğrencileri, öğretmenlerinin rehberliğinde çevre temizliği bilincini geliştirmek, yaymak ve konunun önemine dikkat çekmek amacıyla bu projeyi belirleyip yapacakları etkinlikleri planladılar. Proje, Edirne Belediyesi’nin de işbirliğine açık olmasıyla, güçlenerek geniş kitlelere ulaştı. Serhat şehri Edirne’nin eşsiz köşelerinin kirliliğe teslim olmasını istemeyen kulüp öğrencileri, halkın ilgisini bu konuya çekmek amacıyla etkili gösterilerle süsledikleri projeleriyle çevre bilincini aşılamaya çalıştılar. 10 Mayıs Çarşamba günü Selimiye Parkı’nda gerçekleştirilen etkinliğe öğrenciler tüm halkı davet ettiler. Şehrimizin çeşitli yerlerini Edirne Belediyesi’nin tahsis ettiği üstü açık otobüsle dolaştılar. Bu arada şarkılar söyleyerek, sloganlar atarak bu etkinliği halkımıza tekrar tekrar duyurdular. Gösteriler ve yapılan çevre temizliği herkes tarafından ilgiyle izlendi. Katılımın yoğun olduğu bu etkinliğe Belediye Başkan Vekili İsmail Çevik, İl Çevre ve Orman Müdürü Abdullah Bülbül, Belediye Çevre Müdürü Gürcan Uçak da konuşmalarıyla katıldılar.
Öğrenciler çeşitli konuşmalarla Edirne Belediyesi’nin çevre konusundaki çalışmalarını anlatıp , çevre temizliğinin önemini vurgularken; halk oyunları, dans, cimnastik, Edirne Belediye Bandosu’nun gösterileri, şiir, skeç ve şarkılarla da renklendirdikleri bir program gerçekleştirdiler.
Park temizliği ve toplanan çöplerin ayrıştırılarak geri dönüşüm kutularına konmasıyla etkinlik sona erdi. Öğrenciler yaptıkları bu çalışma sonunda yorgunlukla beraber güzel bir etkinlik gerçekleştirmenin hazzını da yaşıyorlardı. İstediklerinin aslında kendi çocuklarına da yaşanılabilir bir dünya bırakmak olduğunu vurgulayarak programı bitirdiler. Katkılarından dolayı Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ayhan Gür’e, tüm belediye çalışanlarına, öğretmenlerine , okul yöneticilerine ve tüm katılımcılara teşekkürlerini sunup yine şarkılar ve sloganlar eşliğinde okullarına döndüler.















Hiç yorum yok: